8 jaja
Prstohvat soli
8 kašika šećera
4 kašike brašna od tapioke "Eterika"
4 kašike kakaa
Fil
500 ml mleka
10 kašika brašna od tapioke "Eterika"
4 jaja
7-8 kašika šećera
1 ekstrakt vanile "Eterika"
60-70 gr bele čokolade
60-70 gr tamne čokolade
150-200 gr maslaca
Glazura
3 jaja
100-150 gr šećera
100 gr tamne čokolade
170 gr maslaca
Pećnicu zagrejte na 180 stepeni. Umutite belanca sa prstohvatom soli. Dodajte jednu po jednu kašiku šećera,
a zatim jedno po jedno žumance. Pomešajte brašno od tapioke i kakao. Od dobijene mase pecite dve kore.
Dobićete voluminozni patišpanj, sunđeraste strukture.
Fil: Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno od tapioke, mleko i ekstrakt vanile. Kuvajte na pari dok
se krem ne zgusne. Skuvani fil podelite na 2 dela. U jedan deo stavite belu čokoladu, a u drugi tamnu
i mešajući je otopite. Ohladite fil a potom umešajte u svaki deo po 75-100 gr maslaca.
Glazura: Mešajte na pari jaja, šećer i čokoladu narezanu na kockice dok se masa ne zgusne.
Kada se ohladi umešajte maslac. Tortu filujte kremom od bele i crne čokolade, a odozgo je premažite
glazurom. Ako tortu prekrivate fondanom, ostavite je u frižideru da se dovoljno stegne.