Kabeza, gazoza...
800 g šećera, 4 litra vode
1 kockica kvasca
2 bočice ekstrakta kruške "Eterika"
Napraviti karamel od 250 gr šećera i dodati 1 litar vode da zavri. Potom dodati ostatak šećera i kuvati dok se ne otopi. U ovu masu dodati još 3 litra vode. Odvojiti 1 šolju od ove mlake mešavine i dodati kockicu kvasca da se rastopi i zatim vratiti u celokupnu masu. Da bi se dobio prijatan i prepoznatljiv ukus gazoze ili kabeze dodaju se 2 bočice ekstrakta kruške "ETERIKA". Razliti u flaše, koje se ne zatvaraju, već pokrivaju zatvaračem, da odstoje 24 sata na sobnoj temperaturi, a potom se uskladište u frižideru. Napitak utrošiti u roku od 2-3 dana. Dobijeni Pivokvas je bogat mnogim vitaminima B kompleksa pa blagotvorno deluje protiv mladalačkih bubuljica, osvežava ten, daje sjaj i lepotu kosi i kao napitak deluje opuštajuće.