Prehrambeni ingredijenti

Aditivi i sirovine za konditorsku i pekarsku industriju i poslastičare

Kupi u Web shopu

kakao prah
Kod
Ingredijent
350690
Kalijum sorbat 1kg
3506710
Limunska kiselina 1 kg
350736
Vitamin C 1kg/100g
350866
Aktivni ugalj 1kg
350730
Mentol-kristal 1kg
350117
Etil vanilin 1kg
350831
Maltodekstrin 1kg
350830
Dekstroza 1kg
350832
Modifikovani skrob 1kg
350103
Mleko u prahu obrano 1kg
350104
Kakao prah 1kg
350469
Propilenglikol 1l
350470
Glicerin 1l
350688
Bombonski sirup 1kg
350749
Sojino ulje 1l
350102
Sojin lecitin 1kg
350737
Kokosovo brašno-punomasno, fine granulacije

Zgušnjivači

350748 / Ksantan guma (Xanthan guma) E-415 1kg/100 g - U stabilizaciji napitaka i sirupa, za konditorske proizvode (praline), gumi-bombone, soseve, sladolede, filove, žvakaće gume, kolače, salatne prelive.
Ksantan guma je prirodna supstanca koja se često koristi u prehrambenoj industriji kao zgušnjivač i stabilizator. Ona je vrlo popularna među veganskim i bezglutenskim proizvodima, jer može da zameni ulogu pšeničnog glutena. Ona je prirodna supstanca dobijena iz fermentacije glukoze. Može se koristiti u raznim namirnicama, kao što su sosevi,prelivi, kreme, kolači i sladoled. Takođe se koristi u proizvodima bez glutena, kao što su hleb, peciva i testenine, kako bi im se poboljšala konzistencija i tekstura.
350735 / Guar-guma E-412 1kg/100g - Puding, sladoled, šlag, hleb, biskvit, pasta, majonez, kečap, sos, preliv, šunke, kobasice, konzervisani proizodi od mesa i ribe, mlečni proizvodi, losioni , šamponi (u kozmetici)
350732 / Tragakant guma E-413 1kg/100g - u pekarskim proizvodima, u zamenama za mlečne proizvode i sličnim mlečnim proizvodima, bombonskim proizvodima, za pudinge, kreme, deserte, bezalkoholnim osvežavajućim napitcima, koncentratima za supe i umake, dodacima jelima, začinima, grickalicama od žitarica i krompira, senfu, dodacima prehrani
350105 / Gumiarabika E-414 1 kg - Sladoled, umaci, kečap, razni prelivi, slatkiši (gumene bombone)
350640 / Karagenan guma E-407 1 kg 350106 / E-410 Rogač - Sladoled, mlečni deserti, kulinarski proizvodi, voćne prerađevine sa pektinom, bezmasni sosevi
Rogač, rogačevo brašno ili karuba guma dobija se ekstrakcijom iz semena biljke karuba drvo. Koristi se kao zgušnjivač i kao sredstvo za želiranje najčešće u sladoledima, mlečnim desertima, kulinarskim proizvodima, voćnim prerađevinama sa pektinom, bezmasnim sosevima,u proizvodnji krem sireva.
350726 / CMC 1kg/100 g - Dodatak fondan masi za oblaganje torti i masi za izradu figurica/cvetova. Dodavanjem u masu podstice bolju elastičnost, poboljsava strukturu i ubrzava susenje. Sa vodom koristi se kao lepak. 350832 / Modifikovani skrob E-1422 - Dodatak fondan masi za oblaganje torti i masi za izradu figurica/cvetova. Dodavanjem u masu podstice bolju elastičnost, poboljsava strukturu i ubrzava susenje. Sa vodom koristi se kao lepak.