Proizvodi za želiranje



Kupi u Web shopu

Prehrambeni želatin (goveđi) 220 Bloom

Jestivi goveđi želatin se koristi kao opšta primena u karamelama, bombonama, žele bombonama, marshmallow, konditorskim proizvodima, poslasticama, farmaceutskim kapsulama itd.
Naziv sastojka: želatin, goveđa koža.
Funkcije: razbistrivač, emulgator, sredstvo za želiranje, stabilizator, zgušnjivač.
Primena: za 100g želea potrebna je kesica želatina u 100g mlake vode.

Želatin
Kod
Pakovanje
350700
Želatin 5g
350701
Želatin 10g
350702
Želatin 1kg

Želinko

Posni biljni želatin za kolače, torte i žele, standardizovan maltodekstrinom.
Upotreba: Sadržaj kesice (10g) razmutiti u 1 litar vode i zagrevati do ključanja. Dovoljno za želiranje više od jednog kilograma mase.

Želinko
Kod
Pakovanje
350686
Želinko 10g
350687
Želinko 1kg

Džemko

Prirodni pektinski proizvod za brzo kuvanje džema, pekmeza, marmelade i želea.
Uputstvo za primenu: Oprati i po potrebi usitniti 1,5- 2kg voća i staviti na zagrevanje.
Sadržaj kesice DŽEMKA najpre izmešati na suvo sa 3-4 kašike šećera i sve dodati u voće. Zagrevati i mešati da proključa. Prema ukusu i u zavisnosti od slasti voća u masu koja ključa dodati 0,5-0,8kg šećera. Kuvati oko 10 minuta i povremeno skidati penu ako se pojavi.
Vruće puniti u zagrejane tegle i odmah zatvarati. Tako zatvorene tegle prevrnuti da odstoje nekoliko minuta radi pasterizacije poklopca.

Džemko
Kod
Pakovanje
350705
Džemko 25g
350706
Džemko 1kg

Pektin 1kg

Pektin za konditorske i druge proizvode. Izvor su jabuka i citrusno voće. Stepen esterifikacije je 69-76%.
Karakteriše ga brzo želiranje proizvoda. Tipična primena: džemovi s visokim sadržajem šećera, može da se primenjuje i za hladno želiranje.
Doziranje 6-10 g na 1 kg, na suvo mešanje pektina sa delom šećera iz recapture.

Pektin
Kod
Pakovanje
350733
Pektin 1kg

Agar-agar 1kg

Agar-agar je bez ukusa, boje i mirisa. Koristi se u prehrambenoj industiji za proizvodnju želiranih namirnica: u pravljenju marmelada, želiranih mesa i pudinga, sladoleda i bombona, mlečnih proizvoda (kiselo mleko i sir), želirani kremovi u poslastičarstvu. U prehrambenoj industriji agar-agar je poznat kao dodatak E406. Jačina želiranja je 1200 gela na 20°C. Koristi se kao dodatak ili kao zamena za pektin u džemovima i marmeladama, kao zamena za želatin i kao sastojak za zgušnjavanje u sufleima i kremama.
Upotreba agar-agara: Rastvara se u hladnoj vodi i to traje nekoliko minuta. Koristi se 0,5 g na 100 ml vode. Ostavlja se da proključa, gde nakon toga treba da se kuva 5 minuta. Može se dodati zagrejanim smesama ali i onim koje su rashlađene. Kada se smesa ohladi, agar-agar bi trebalo da je čvrst.

Agar-Agar
Kod
Pakovanje
350727
Agar-agar 1kg

Izdvajamo iz ponude

Tekst

Kupi u Web shopu